Novinky
16. 5. 2018

Aliter Technologies na medzinárodnom veľtrhu obrannej techniky IDEB 2018

16.5.2018, BRATISLAVA: Spoločnosť Aliter Technologies, a.s. je aj tento rok súčasťou medzinárodného veľtrhu obrannej techniky IDEB v Bratislave, na ktorom predstavuje širokej verejnosti svoje nové riešenia SILWA (Silent Watcher) a VIMA (Virtual Mast) a novú generáciu svojich najúspešnejších produktových sád COMTANET® a COMTAG®.

Aliter Technologies je uznávaným expertom v oblasti informačno-komunikačných technológií a softvérového vývoja, ktorý sa preslávil sofistikovanými technologickými riešeniami prispôsobenými potrebám svojich klientov. Spoločnosť je registrovaným výrobcom NATO a dlhoročným dodávateľom nadnárodných spoločností v oblasti obrannej a leteckej techniky ako sú Airbus, BAE Systems, Ericsson, General Dynamics a Northrop Grumman. Produkty a riešenia Aliter Technologies sa osvedčili v náročných podmienkach zahraničnej misie ISIAF v Afganistane a sú súčasťou aj iných komplexných riešení, akým je napríklad NATO AGS.

Na významnej prehliadke obranných a bezpečnostných technológií spoločnosť predstaví novú generáciu svojich najúspešnejších produktových sád COMTANET® a COMTAG®. Medzinárodne oceňovaný COMTANET® poskytuje konvergované hlasové, dátové a video služby na nasaditeľných, dočasných miestach riadenia krízových situácií s poškodenou, prípadne zničenou IKT infraštruktúrou. Rodina komponentov softvérovo definovaného vozidlového taktického komunikačného interkomu COMTAG® je univerzálnym riešením požiadaviek pre prepojenie členov posádky, zariadení či vozidiel navzájom, s operačnými centrami alebo aj s posádkou mimo vozidla. V rámci stánku Aliter Technologies je možné zahliadnuť aj nové riešenie VIMA, so zemou kabelážou spojený dron, ktorý je modernou alternatívou klasických mechanických stožiarov.

Vo vonkajšej expozícii Aliter Technologies môžu návštevníci prvýkrát na Slovensku uvidieť riešenie SILWA (12 m dlhú vzducholoď), ktoré umožňuje bezhlučné vzdušné monitorovanie, dlhodobé sledovanie, pozorovanie a prieskum. Využitie SILWA je možné na vyhľadávacie a záchranné operácie, monitorovanie zhromaždení a dopravnej situácie, ochranu hranice, ochranu vojenských základní a pod. Medzi špecifické vlastnosti riešenia patria napr. automatické sledovanie cieľov, vysoká stabilita pri priblížení obrazu, indikácia pohyblivých cieľov, bezpečný prenos videa a dát, atď. Okrem kamerového systému deň/noc je riešenie SILWA možné používať aj na zvýšenie rádiového pokrytia záujmových priestorov.

Nakoľko spolupráca so subdodávateľom samotnej vzducholode – nosiča technológie bola ukončená, bude tento nosič nahradený novším od iného výrobcu. V obrazových materiáloch je vyobrazený pôvodný model. Ostatné technológie zostanú nezmenené.