Novinky
18. 7. 2019

Aplikácie užitočné na dovolenku

Ak nerozumiete grécky a chystáte sa do Grécka, pomôže vám aplikácia na preklad. Na zabezpečenie mobilu na cestách slúži aplikácia na zablokovanie mobilu. Prečítajte si, v čom môžu pomôcť.

Prey

Aplikácia pre zabezpečenie telefónu alebo iného mobilného zariadenia v prípade krádeže a jeho následná lokalizácia. Aplikácia má doplnkové funkcie ako spustenie alarmu na zariadení, zablokovanie zariadenia alebo aj maskovanie ikony aplikácie za hru. Rovnako je zaujímavá aj funkcia nastavenia geografickej zóny, ktorú ak zariadenie opustí, aktivuje sa alarm.

Výhody: Jednoduchý manažment mobilných zariadení rôznych typov. Užitočné funkcie. Aplikácia nie je veľmi známa, takže útočník ju nemusí odhaliť a deaktivovať po krádeži zariadenia.

Nevýhody: Používateľsky zaujímavé funkcie, ako vymazanie zariadenia na diaľku alebo stiahnutie súborov zo zariadenia po krádeži, sú dostupné iba v platenej verzii.

Platforma: Web, Android, iOS

Cena: Zadarmo (sledovanie troch zariadení) alebo od 5 USD mesačne premium verzia.

 

Geotourist

Táto aplikácia nahradí turistického sprievodcu a sprostredkuje osobnú komentovanú prehliadku po zaujímavých miestach vo vybranej lokalite. Komentované nahrávky sú spojené s mapou, ktorá Vás naviguje v smere prehliadky. Audio nahrávky je možné stiahnuť aj do  telefónu a počúvať ich v offline režime.

Výhody: Aplikácia obsahuje množstvo audio nahrávok a platforma umožňuje aj pridávanie vlastných nahrávok resp. prehliadok.

Nevýhody: Jednotlivé prehliadky sa môžu kvalitatívne líšiť. Niektoré známe svetové metropoly absentujú.

Platforma: Web, Android, iOS

Cena: Zadarmo

 

Google Translate

Známy prekladač vo forme aplikácie nahradí slovník v kufri. V súčasnosti prekladá:

  • Online z 103 jazykov
  • Offline z 59 jazykov
  • Preklad textu nasnímaný fotoaparátom z 38 jazykov
  • Obojsmerný preklad rozhovoru z 32 jazykov

Výhody: Veľký slovná databáza, možnosť offline stiahnutia vybraných jazykov. Preklad textu s fotky je neoceniteľný pri orientácii v cudzej krajine.

Nevýhody: V offline móde je dostupný iba preklad zadaním výrazu. Ostatné formy prekladu sú dostupné iba online. Pri prekladoch je treba rátať s určitým percentom chybovosti.

Platforma: Web, Android, iOS

Cena: Zadarmo