Novinky
16. 7. 2019

Dovolenku pomôžu naplánovať užitočné aplikácie

Plánujete dovolenku? Píšete si zoznam vecí, chcete usporiadať cestovné dokumenty, plánujete výlety? Prečítajte si, ktoré užitočné aplikácie uľahčia dovolenkové prípravy:

Packpoint

Aplikácia automatizuje prípravu na dovolenku. Na základe zvolenej destinácie, termínu a preferovaných aktivít (plávanie, turistika, bicyklovanie), systém vygeneruje zoznam potrebných vecí na zbalenie. Pri tvorbe zoznamu, systém berie do úvahy predpoveď počasia a preferencie používateľa. Zoznam je vo forme checklistu, ktorý môže používateľ odklikávať alebo aj zdieľať.

Výhody: Jednoduché a komfortné používateľské rozhranie. Zoznam vecí je zorganizovaný prehľadne a rozšíriteľný o ďalšie špecifické položky. Zdieľanie uľahčuje organizáciu pri skupinových akciách.

Nevýhody: Bezplatná verzia obsahuje len základných 14 aktivít, pre zadanie ďalších aktivít alebo vytvorenie vlastných profilov je potrebné zakúpenie platenej verzie.

Platforma: Android, iOS

Cena: Základná verzia bezplatná, premium (s doplnkovými funkciami) za 3,19 Eur

 

Tripit

S touto aplikáciou budete mať všetky potvrdenia, letenky a iné cestovné dokumenty dostupné na jednom mieste. Aplikácia prehľadne zobrazuje informácií, ktoré potrebujete k Vašej ceste. Na základe zadaných informácií posiela rôzne upozornenia (napr. aby ste nezmeškali odlet). Môžete si v nej uložiť dôležité informácie týkajúce sa Vášho pasu alebo víz.

Výhody: Všetky dôležité informácie uložené a kategorizované na jednom mieste. Zdieľanie obsahu medzi vybranými používateľmi. Aplikácia obsahuje aj mapu letísk a jednotlivých terminálov.

Nevýhody: Nahrávanie dokumentov do aplikácie nie je možné priamo, ale zasielaním na mailovú adresu prevádzkovateľa. Zaujímavé funkcie ako napríklad aktuálny čas čakania pri bezpečnostnej kontrole sú prístupné len v platenej verzii.

Platforma: Web, Android, iOS

Cena: Základná verzia je zadarmo ale je možnosť kúpiť aj Pro verziu za 49 USD

 

Sygic Travel

Okrem známej navigácie ponúka slovenská spoločnosť aj aplikáciu, ktorá  umožní vytvoriť si vlastného sprievodcu na cestu. V aplikácii si na mape zvolíte, čo všetko chcete navštíviť a následne si miesta pridáte do svojho denného plánu. Pri jednotlivých miestach nechýba základný popis, prípadne cena vstupného alebo odhadovaná dĺžka návštevy. Medzi jednotlivými miestami je možné nastaviť aj spôsob presunu a aplikácia vypočíta odhadovaný čas presunu. V niektorých mestách odporučí aj konkrétne číslo autobusu a najbližšiu zastávku. Týmto spôsobom si postupne vytvoríte svoj vlastný plán dovolenky. Ak cestujete spoločne s priateľmi, môžete ich prizvať a plán vytvoriť spolu.

Výhody: Možnosť vytvorenia a zorganizovania prehľadného plánu dovolenky. Zoradenie miest podľa vzdialenosti a postupnosti. Zdieľanie plánu medzi viacerými používateľmi. Objavenie nových zaujímavých miest doporučených inými používateľmi prípadne pridanie vlastných.

Nevýhody: Offline mapy a export plánu do pdf alebo iného formátu sú dostupné iba v premium verzii.

Platforma: Web, Android, iOS

Cena: Základná verzia je zadarmo , Pro verzia je od 3,99 USD mesačne alebo 14,99 USD ročne.

 

Roomer Travel:

Aplikácia pre tých, ktorí hľadajú výhodnú ponuku ubytovania na poslednú chvíľu alebo pre cestovateľov, ktorí z nejakého dôvodu nemôžu využiť svoju rezerváciu. Roomer Travel je platforma, kde cestovatelia ponúkajú na predaj rezervácie  v hoteloch, ktoré by inak prepadli. Riešenie je výhodné ako pre kupujúceho, tak pre predávajúceho. Kupujúci nájde na portáli ponuku ubytovania, ktorá by za iných okolností bola drahšia a predávajúcemu sa čiastočne vrátia nerefundovateľné poplatky.

Výhody: Nájdenie cenovo výhodného ubytovania. Získanie nákladov na ubytovanie, ktoré by inak prepadlo.

Nevýhody:  Je potrebné sa prispôsobiť termínu a iným parametrom ponúkanej rezervácie. Nie všetci poskytovatelia ubytovania môžu podporovať túto formu výmeny. Pridanie rezervácie na predaj je možné iba cez webovú stránku.

Platforma: Web, iOS, Android

Cena: Zadarmo