Novinky
29. 5. 2020

Stredoškoláci riešili zadanie ako byť viac zelení v biznise

Projekt I AMbitious je prvý komplexný program neformálneho vzdelávania pre stredoškolákov na Slovensku.

Založila ho trojica dievčat, ktoré chceli dať študentom príležitosť zistiť, akým výzvam v praxi budú čeliť v budúcnosti. Aliter Technologies zadal dvom študentským tímom v rámci I AMbitious úlohu ako prepojiť ekologickú aktivitu Go Green do biznisových činností našej firmy.  Tímy pracovali pod vedením mentorov z radov zamestnancov Aliter Technologies.

Stredoškoláci spracovali a odprezentovali dva návrhy. Prvý je návrh zelenej platformy s názvom Eco place, v rámci ktorej bude možné vytvoriť si vlastný profil, zadávať a hľadať dobrovoľníkov na ekologické projekty, zostavovať eko skupiny, vzdelávať alebo získavať financie na realizáciu projektov, ale aj nahlasovať nelegálne činnosti spojené s poškodzovaním životného prostredia.

Druhý návrh sa sústredil na edukáciu a komunikáciu ekologických tém a prípravu užitočných návodov, ako byť viac ekologický v osobnom živote. Študenti prezentovali návrhy k témam: solárna energia, príprava včelieho hotela, ako jesť menej mäsa.

Študenti veľmi príjemne prekvapili úrovňou svojich vedomostí, technických zručností a pracovným elánom. Podľa svojich vlastných slov, ocenili, že mohli spolupracovať s profesionálmi z praxe, pochopili ako fungujú procesy vo firme, naučili sa ako si rozdeliť úlohy v tíme a ako spolupracovať. Vďaka zapojeniu do projektu mali možnosť bližšie sa zoznámiť s fungovaním firmy. Projekt priniesol do Aliter Technologies nový pohľad a inšpiráciu na tému Go Green, a zvážime možnosť zakomponovania niektorých návrhov do praxe, prípadne do marketingovej komunikácie.