Novinky
28. 2. 2020

Za cloudovými novinkami do Prahy

Odborníci z Aliter Technologies sa zúčastnili konferencie zameranej na cloud a umelú inteligenciu

Na Microsoft Ignite The Tour v Prahe sme mali možnosť dozvedieť sa novinky o najnovších cloudových technológiách, diskutovať s odborníkmi z Microsoftu a objavovať prínos nových cloudových nástrojov v oblasti bezpečnosti, umelej inteligencie a machine learning-u pre našu spoločnosť.

Zaujal nás napríklad prvý cloud-native SIEM systém, ktorý MSFT ponúka. Poskytuje celistvý pohľad na rýchlejšiu a inteligentnejšiu detekciu hrozieb a incident response naprieč celou organizáciou. Umožňuje integrovať všetky dátové zdroje a pomocou prednastavených príkazov založených na rokoch skúseností v oblasti security automatizovať procesy vyhľadávania a odpovedania na hrozby. To všetko s výhodami cloudového riešenia ako je škálovateľnosť a eliminácia potreby setupu a údržby.

Ďalej nás zaujala služba MS Azure App Service, ktorá umožňuje vytvárať, prevádzkovať a škálovať webové aplikácie v systémoch Windows a Linux pomocou platformy, ktorá integruje všetky potrebné databázy, či už ide o SQL alebo NoSQL v Azure alebo vo vlastnom datacentre.