Profil kompanije

Naša kompanija integriše, razvija i pruža savjetodavnu pomoć u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija (IKT). IKT koristimo kao instrument za postizanje vaših ciljeva.

Filozofija kompanije

Naša inovativna rješenja proizilaze iz vaših zahtjeva, a spremni smo da idemo i preko granica mogućnosti pojedinih tehnologija. Rješenja su optimalizovana tako da efikasno iskoriste vaše investicije. Sve je u duhu latinskog izraza aliter ili “na drugi način”. Upravo takav prístup omogućio nam je da se svrstamo medju renomirane IT i tehnološke kompanije.

Naše iskustvo

Naše proizvode i rješenja koriste medjunarodne organizacije, globalne tehnološke kompanije i dobavljači iz oblasti bezbjednosti i odbrane.

Kao priznati stručnjak u oblasti IKT i softverskog razvoja, Aliter Technologies isporučuje sofistikovanana i unikatna tehnološka rješenja koja su prilagodjena potrebama klijenata. Kompanija ima tri glavne proizvodne divizije. Divizija IKT sistema bavi se integracijom bezbjedne IKT infrastrukture sa visokom dodatom vrijednosti, kao što su centri podataka, komunikacioni sistemi i mreže.
Divizija za razvoj softvera klijentima pruža inovativna rješenja po mjeri i gradi vlastiti portfelj proizvoda u oblasti automatizacije cloud-a, orkestracije usluga i rada kontaktnih centara. Divizija Specijalnih sistema nudi prijedloge, razvoj i integraciju proizvoda i rješenja za oružane snage, spasilačke i policijske jedinice i za upotrebu u taktičkoj sredini.

Sertifikati

Kompanija posjeduje sertfikate za: Sistem menadžmenta kvalitetom ISO 9001, SOŠ (slovački odbrambeni standard) AQAP 2110, Sistem upravljanja zaštitom životne sredine ISO 14001 i Sistem menadžmenta zaštite i bezbjednosti zdravlja zaposlenih OHSAS 18001. Sistem menadžmenta zaštite i bezbjednosti informacija sertifikovan je prema Standardu ISO/IEC 27001, a Sistem menadžmenta IT uslugama prema standardu ISO/IEC 20000-1.

ISO 9001 | ISO 14001 | OHSAS 18001

ISO/IEC 20000

ISO/IEC 27001

SOŠ AQAP 2110

NATO Secret

EU Secret

National Secret

Visok kvalitet unutrašnjih procesa nije samo pretpostavka za isporuku ekscelentnih (izvrsnih) usluga i proizvoda, već i jedan od kriterijuma za očuvanje medjunarodnih sertifikata za Sisteme kvaliteta i bezbjednosti.

Aliter Technologies je registrovan proizvodjač i isporučilac za NATO pakt, koji kao prva IKT kompanija u Slovačkoj ima potpisan okvirni ugovor BOA (Basic Ordering Agreement) sa NATO Communication and Information Agency (NATO Agencijom za komunikacije i informacije). Proizvodi kompanije Aliter Technologies sertifikovani su i ispunjavaju zahtjeve vojnih standarda USA: MIL-STD.

Kompanija je ponosna na posjedovanje važećeg Sertifikata NBÚ (Direkcije – National Security Authority) o industrijskoj bezbjednosti = Facility Security Clearance Certificate* za upoznavanje sa tajnim podacima, prosljedjivanje i stvaranje tajnih podataka do stepena Tajno, uključujući i tajne podatke NATO i EU Secret. Aliter Technologies ima i dozvolu Ministarstva privrede Slovačke republike za trgovinu proizvodima iz domena odbrambene industrije.

 • Facility Security Clearance Certificate
 • NATO Facility Security Clearance Certificate
 • EU Facility Security Clearance Certificate
 • Certificate of NATO Commercial and Government Entity Code NCAGE
 • Products Certificates of US Defense Test Method Standard MIL-STD-810g
 • Management System Certificate of IT Service Management System Standard ISO/IEC 20000-1:2011
 • Certificate of Information security management systems
 • Certificate of Quality management systems
 • Certificate of NATO Quality assurance requirements for design, development and production
 • Certificate of Occupational health and safety management systems
 • Certificate of Environmental management systems

Tehnološki partneri

Društvena odgovornost

Društvenu odgovornost smatramo svojom obavjezom prema društvu. Uzimamo u obzir potrebe unutrašnje i spoljnje sredine i povjezujemo ih sa ciljevima i vrijednostima našeg društva.

Partnerstva

AFCEA

AMCHAM

British Chamber

BSCC

CADSI

GLOBSEC

ITAS

PPP

SOPK

Tech Accord

ZBOP SR

Karijera

Tražimo najbolje resurse na tržištu. Ako ste kreativni, fleksibilni, brzo učite i spremni ste da učinite korak više nego ostali, kontaktirajte nas čak i onda kada ne raspisujemo konkurs.

Otvorene pozicije